Арестуваха българи в Полша за трафик на проститутки

Петима българи са задържани в Полша за организиране на трафик на проститутки, съобщи във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Задържани са и 13 момичета, които са изведени от България за сексуална експлоатация. Арестуваните са от района на Добрич и Генерал Тошево. Съвместната акция на българските и полските спецслужби е насочена срещу трафика на жени, уточни Цветанов. Вътрешният министър обаче отказа да коментира повече по случая, тъй като продължават процесуално-следствените действия на територията на Полша.

Цветанов обаче коментира, че обвиненията срещу него в последно време са в резултат на щетите, които МВР нанася на организираната престъпност. Пред журналисти във Велико Търново Цветанов заяви, че е нормално да се появят обвинения, че използва МВР за лични нужди. Той обясни, че това е нормално заради политиката, която реализира ГЕРБ в последните 15 месеца - на консолидиране както на политическите опоненти, така и на криминогенния фактор.

Във Велико Търново Цветан Цветанов наблюдава областното учение "Янтра 2010" на Гражданска защита. Вицепремиерът ще види симулации на сблъсък на тежкотоварен автомобил с лека кола и разлив на дизелово гориво в района на язовир Мотела.

България е готова да се включи в създаването на единна европейска спасителна служба, каза във Велико Търново министърът на вътрешните работи по повод идеята на еврокомисар Кристалина Георгиева за създаване на подобна структура. Той допълни, че страната ни многократно е участвала в подобни учения, които са свързани с координирането и възможността всяка държава да споделя своята солидарност при решаването на проблеми, свързани с бедствия и аварии.

„В Монтана вече има изграден Национален център за обучение на „Гражданска защита". В него са изградени симулационни условия за обучение по защита при природни бедствия, както и при химически, биологически и радиационни замърсявания. Центърът е посетен няколко пъти от комисар Георгиева", посочи Цветанов. По думите му има идея той да стане регионален център за обучение в Югоизточна Европа.

От 11.30 ч. Цветанов ще наблюдава и симулация на терористичен акт в училище „Максим Райкович" в Лясковец. По-късно той ще се включи и в среща-дискусия на различни институции по програма „Полицията в близост до обществото".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини