Самолет с 68 души се е разбил в Куба, няма данни за оцелели

Самолет, в който са пътували 68 души, сред които и чужденци, се е разбил в централната част на Куба в четвъртък местно време, съобщават световните агенции, като се позовават на източници от летищата в Хавана и Сантяго де Куба и на кубинското държавно радио и на кубинската държавна телевизия. Кубинските медии пък се позовават на кубинските власти. Засега няма данни за оцелели.

На борда на машината - двумоторен турбовитлов самолет ATR - е имало и 28 чужденци, съобщава Франс прес. Самолетът е собственост на кубинската държавна авиокомпания Аеро Карибиън еърлайн. Машината е изпълнявала полет от източния кубински град Сантяго де Куба до столицата Хавана и е паднала близо до село Гуасимал, в кубинската провинция Санкти Спиритус, уточнява АП.

От пътуващите в самолета 68 души, 7 души са били екипаж, а останалите пасажери. Засега няма данни за националността на 28-те чужденци, намирали се на борда на самолета. Към 17,30 часа в четвъртък местно време /22,30 часа по Гринуич в четвъртък/ пилотът е съобщил за възникнала извънредна ситуация. После машината е загубила контакт със службите за контрол на въздушния трафик, преди да се разбие.

Град Сантяго де Куба, откъдето е излетял самолетът, е много ценен от чужди туристи, припомня Франс прес. Кубинските власти са създали комисия, която да разследва причините за катастрофата. Според кубинския Институт за гражданско въздухоплаване машината е излетяла при лоши метеорологични условия.

Вчера в източната част на Куба беше обявена тревога от приближаването на тропическата буря Томас. Очаква се по-късно днес Томас да връхлети този район на Карибите, между Хаити и крайните източни зони на Куба. Злощастният самолет е бил една от последните машини, които е трябвало да излетят от източната част на Куба, преди полетите да бъдат отменени заради приближаващия Томас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини