Студ и дъжд през следващата седмица

След продължителния топъл период от средата на следващата седмица ще започне промяна на времето. До неделя времето ще остане с променлива облачност и сутрешни температури от 4 до 10 градуса, а максималните ще са от 13 до 18 градуса.

Слаби превалявания от дъжд се очакват днес след обяд над западните райони, а през нощта и утре сутрин - на отделни места в Северна България.

В понеделник от запад облачността ще се увеличи и следобяд от запад ще започнат превалявания. Над Източна България и северно от планините ще се появи южен вятър и там температурите ще се повишат с 2-3 градуса. Във вторник ще превалява над цялата страна, предимно слаб дъжд, но на отделни места не са изключени и по-съществени валежи.

В сряда и четвъртък от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат с няколко градуса, като ще бъдат в доста широки граници - от 6-8 градуса в крайните северозападни райони до 15-17 в Югоизточна България. Ще превалява предимно слаб дъжд, а по планините на Западна България над 1200-1400 метра - мокър сняг.

Синоптичната обстановка над континента през втората половина на следващата седмица ще бъде много динамична и зимните процеси, свързани с нахлуване на арктичен въздух далеч на юг - до Франция и Пиринеите, ще обхванат голяма част от Европа.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини