Луд заплаши Бойко с бомба

Неизвестен терорист вдигна два пъти на крак полицията с телефонни заплахи за планиран атентат срещу премиера Бойко Борисов. Последователно в 14.27 ч. и в 15.28 ч. в четвъртък дежурният в областната дирекция на МВР в Плевен регистрирал на тел. 166 злонамерени телефонни обаждания от анонимен глас, предаде АСН.

Мъж твърдял, че подготвя убийство на министър-председателя. Криминалисти засекли, че обажданията са от фонокарта от различни улични апарати в ж.к. «Дружба». Същия ден бил хванат и телефонният терорист, който се оказал местна откачалка.

32-годишен плевенчанин с инициали М. Д. е авторът на зловещите шеги. Той бил намерен пиян и неадекватен. Настанен е в лудница.

Два часа по-късно друг глас предупреди местната полиция, че ще взриви 16-етажна сграда в близост до автогарата, ако не получи 100 хиляди лева в брой. Застрашената сграда е ситицентъра „Мания тауър”, която незабавно била затворена за оглед. Тъй като не било открито взривно устройство, собственикът подписал протокол, че няма да преустанови дейността. Обаждането пак било от обществен автомат, този път в района на площад „Република”. Започна разследване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини