3500 по гащи в метрото

Днес 3500 души се повозиха в нюйоркското метро по бельо от кръста надолу. Това е поредната арт провокация No Pants Subway Ride на Improv Everywhere.

Мащабната акция, в замисъла на която влиза основно изкарването на хората от руслото на ежедневието, започнала точно в 15:00. При качването си участниците били крайно незабележими, като повечето пътуващи в метрото те четяли книга, вестник или списание, или просто гледали в една точка, потънали в мислите си. Точно преди слизането си всички те обаче свалили горните си дрехи, от кръста надолу, оставайки по бельо. В такъв вид се поразходили по станцията, като демонстрирали доста забавни и весели гащи. След това се събрали на Юниън Скуеър, в Манхатън.

Според регламента на събитието, на въпросите относно странното си поведение, обезпанталонените трябвало да отговарят, че им е станало неудобно с панталони.

Подобни провокативни акции се случват всяка година в Ню Йорк, а и в метрото на различни градове по света - Берлин, Барселона, Буенос Айрес, Вашингтон.

Това тук е видеото от 2008 година. От него можете да се убедите, колко са организирани, сговорни и обезгащени участниците в акцията. И вече няколко години никой не ги арестува за нарушаване на обществения ред.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини