"Техническа" грешка при лечение на дете - операция на лява вместо на дясна ръка

Доц. Павка Тричкова, началник на отделението по хирургия, реплантация и микрохирургия в болница "Пирогов", е пред уволнение, поради допусната грешка в лечението на дете, в резултат на която лекарят е оперирала здравата ръка на малкия пациент. Това съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

На 24 януари за оперативна интервенция в болницата е приета В.И.Б. /на 1 година и 10 месеца. Момиченцето е оперирано същия ден от доц. Павка Тричкова.

В резултат на техническа грешка, допусната още при приема на детето, интервенцията е извършена на лявата вместо на дясната ръка, посочват от болницата.

При срязването на кожата доц. Тричкова е установила това и веднага е възстановила минималния оперативен разрез. Интервенцията не може да увреди пръста и ръката, уточняват от болницата.

Назначената извънредна комисия е разследвала случая и днес е излязла с предложение до изпълнителния директор на "Пирогов" за налагане на административни наказания - "уволнение" за доц. Тричкова,"предупреждение за уволнение" за приемащ лекар Даниела Паскалева и асистента-оператор Юлия Кирилова, допълват от болницата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини