Генджeв даде Алиш на прокурор за безстопанственост

Бейхан Мехмед

Председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев е дал на прокуратурата опонента си Мустафа Алиш Хаджъ за безстопанственост. Генджев обвинява главния мюфтия, че е похарчил 5 млн.лева от парите на религиозното ведомство без да има наложителна нужда. Това заяви самия той за Кърджали бг вести. Според признатия от съда председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет, Алиш е броил само за разговори с мобилни телефони от каста на Главно мюфтийство 160 000 лева. Набъбват дълговете на районните мюфтийства. В Смолян борчовете са 165 000 лв., а в Плевен 32 000 лева. В Пловдив се стига до там, че фирма изкупува задълженията на районното мюфтийството към мобилен оператор и запорира вакъфски имоти, твърди Генджев.

  Недим Генджев иска да провали насрочената за 12 февруари национална мюсюлманска конференция. Поканихме го но той отказа. Каза, че дори председателя на ООН  Парк Ки Мун  да го викне пак няма да се отзове. Това заяви от своя страна районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Според него Генджев не се съобразява с предложението на премиера Бойко Борисов за обединителна конференция на мюсюлманите, която бе подкрепена и от министър председателят на Турция Реджеб Ердоган.

 Не ние, а Генджев харчи парите на Главно мюфтийство за несвойствени нужди. Той иска средства от религиозното ведомство, за да плати адвокатските хонорари по делата, които води в съдилищата срещу нас.

  Мюфтийството в Кърджали няма никакви задължения,каза още Бехан Мехмед. Той посочи, че единствено бившият районен мюфтия на Смолян е натрупал дългове от 60 000 лева, които главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ настоява да бъдат възстановени.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини