Убиецът на двамата американски войници бил набожен мюсюлманин

Мъжът, който вчера застреля двама американски войници и рани други двама на летището във Франкфурт бил роден в Германия косовар, набожен мюсюлманин, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на негови роднини.

Вътрешният министър на Косово Байрам Реджепи заяви, че германската полиция е идентифицирала нападателя - Ариф Ука, на 21 години, от северния косовски град Митровица.

В интервю за агенцията в Косово 70-годишният вуйчо на нападателя уточни, че той се казва Арид Ука и че бил роден и израснал в Германия, където родителите му имигрирали от Косово преди 40 години. Според вуйчото племенникът му работел на летището във Франкфурт.

Мотивите за нападението продължават да са неясни. Разследването е в началния си стадий. Според уебсайта на седмичника "Шпигел" следователите сериозно разглеждат хипотезата за умишлено нападение, съобщи Франс прес.

Те се опитват да проверят някои свидетелски показания, според които мъжът извикал "Аллах е най-велик" преди да открие огън.

Косово осъди днешното убийство в Германия на двама американски войници, извършено от косовски гражданин, предаде ДПА.

"Правителството на Косово е дълбоко засегнато и осъжда убийството", каза то в изявление. Прищина определи атаката като акт на сатанински индивид. Косовар уби двама и рани още толкова американски войници при стрелба по автобуса им на летището във Франкфурт. Мотивите за нападението все още не са известни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини