Тийнейджър скочи от 67 метра и оцеля

Ученик от калифорнийско училище скочи от моста Golden Gate в Сан Франциско и остана жив.

Инцидентът станал по време на екскурзия, организирана от училището (Windsor High School). Знаменитият мост е една от туристическите забележителности на Америка. По време на разходката 17-годишният младеж неочаквано се прехвърлил през четириметровото ограждение и като постоял на края, скочил във водата. На това място мостът е 67 м над нея.

Тийнейджърът оцелял. Бил спасен от сърфистите, върху които замалко не паднал. Те го изкарали на брег и доста му се накарали, според журналистите. Падането от високо отначало изглеждало да му коствало само натъртване и синини, но впоследствие в болницата установили счупена опашна кост и разкъсан бял дроб.

Причината за неразумния скок остава неясна. Версията, че тийнейджърът се хвърлил, за да се докаже пред съучениците си била отхвърлена от тях и от него. В спешното отделение младежът се похвалил, че се занимава с Base Jumping и скача не за първи път. Обаче от толкова високо не му се отваряла възможност досега. За което го чака административно наказание.

Golden Gate е предпочитано място от самоубийците. През миналата година 31 души са се простили с живота си, скачайки от моста.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини