От утре дъжд

В неделя ще превали дъжд отначало в Северозападна България, а по-късно и в останалите райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на БАН.

По високите части на планините преваляванията ще са от сняг. По-интензивни валежи се очакват в следобедните часове над Югоизточна България и над Родопите, където може и да прегърми. Късно след пладне от северозапад ще започне разкъсване на облачността. Ще духа умерен вятър от запад, който през деня ще се преориентира от север. Минимални температури: между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса; максимални температури - между 15 и 20 градуса, в София - около 16 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над планините ще има значителна облачност. Ще превали дъжд, на височина над 1800 м преваляванията ще са от сняг. По-интензивни валежи се очакват в следобедните часове над Родопите, където може и да прегърми.

Късно след пладне от северозапад ще започне разкъсване на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максимална температура на височина 1200 м - около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

В понеделник ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб, от югозапад. Минимални температури: между 1 и 6, максимални - между 15 и 20 градуса. Във вторник ще е предимно облачно, с краткотрайни валежи. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини