БСП: Бойко, ние не ядем асфалт! Вестниците в неделя

"Труд": Борисов: Сгреших, че съставих правителство

"Сгреших, че преди година и половина съставих правителство, а трябваше да оставя БСП и компания да решава проблемите, които сама създаде", заяви във Варна министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус".

Борисов смята, че ако в момента БСП беше на власт, България щеше да последва съдбата на Ирландия, Гърция и Португалия. "Ако изборите бяха сега, щях да спечеля 90 % от гласовете и нямаше да има опозиция", допълни премиерът.

"Труд": БСП: Бойко, ние не ядем асфалт!

"Името на кризата е ГЕРБ, ние сме алтернативата. ГЕРБ излъга, нека направим 1 април техен ден." Това бе основното послание на националния митинг на БСП и съюзниците й от "Коалиция за България", преминал под девиза "Червен картон за управляващите". А заради съвета на премиера Бойко Борисов хората да си садят сами картофи, кореноплодът стана главен "герой" на червения митинг.

"Засадихте ли вашите картофи?", попита множеството соцлидерът Сергей Станишев. Имаше и "картофен" плакат - три едри екземпляра с ушички от тел и надписи "Бойко", "Дянков" и "Цецо", надянати на пръчка.

"Това правителство са едни смешници! Хората не ядат асфалт", каза Станишев по повод на уверенията на кабинета, че ударно строи магистрала "Тракия".

"Стандарт": Стефан мълчи 8 часа за обира

8 часа психолози, полицаи и приятели не успяха да накарат похитителя от Сливен Стефан Петров да проговори. Веднага след като нападателят, който в продължение на 40 часа се бе барикадирал в клон на Инвестбанк, се предаде, той бе откаран в сливенския арест. Там обаче 27-годишният мъж спря да говори. "Не обели и дума цели 8 часа. Много разговори, много молби, много обещания направихме, за да го накараме да почне да разказва защо се стигна до тази заложническа криза", коментираха разследващите от града на сините камъни. Те допълниха, че Стефан е признал, че целта му е била да обере банката. "Каза ни: Исках пари, не знам как се стигна до всичко това, нямаше да нараня никоя от жените вътре", коментираха още ченгетата. Пред тях Петров потвърдил още веднъж, че е оглеждал и други банки, преди да нападне клона на Инвестбанк. В сряда по обяд той старателно почистил пистолета си "Байкал" и взел над 70 патрона. "Стефан категорично отрече да е познавал някоя от заложничките", казаха още от МВР.

"24 часа": Повдигнаха 3 обвинения срещу Стефан

Сливенската окръжна прокуратура повдигна три обвинения срещу 27-годишния охранител Стефан Стефанов, който часове наред държа шестима заложници в офис на Инвестбанк в града.

Едното обвинение е за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство. Наказанието е от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Другото е за вземане на заложници. Ако Стефанов бъде признат за виновен, го чака затвор от една до осем години. Третото обвинение е за носене на боеприпаси - патрони от различен калибър, без разрешително. То се санкционира с лишаване от свобода от 2 до 8 г.

Стефанов е задържан с прокурорско постановление за 72 ч. В понеделник обвинителите ще поискат от съда да бъде му бъде наложен постоянен арест.

"Стандарт": Самолет B-52 за Доган

Летящата крепост В-52 ще получи за 57-ия си рожден ден лидерът на ДПС Ахмед Доган. Уникалният макет на боинга е поръчан в Брюксел от евродепутатите му, научи "Стандарт". B-52 на практика е невъзможно да бъде свален. Устойчив е на всякакви атаки, твърдят военни социалисти. Подаръкът ни е символичен - това е знак за мястото на г-н Ахмед Доган в партията и в политическия живот на България, поясни евродепутатът Филиз Хюсменова. Самолетът може да лети дори с поразени двигатели. С него US армията е воювала във Виетнам и Залива. Боингът ще кацне в централата на ДПС на 29 март, когато е рожденият ден на Сокола.

"Труд": Пазим си самолетите от НАТО, че приличали на либийските

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия, заяви категорично пред "Дарик" радио министърът на отбраната Аню Ангелов.

Една от причините за това е, че изтребителите ни са съветско производство, каквито са машините на Кадафи. Така има вероятност български самолет да бъде свален от силите на съюзниците, защото може да бъде помислен за либийски, коментира Ангелов. "Това е специфична операция, в каквато българските военновъздушни сили не са участвали и нямат опит. Нито сме летели над Ирак, нито над Косово. Когато политическото ръководство на НАТО обсъжда дадена военна операция, те преценяват кои държави имат най-добрите и уникални способности.

"Стандарт": Радиация на Мусала

Радиацията от Япония стигна и до нас. По обяд вчера научната станция на Института за ядрени изследвания към БАН засече повишено ниво на йод 131 на връх Мусала. Стойностите обаче са между 30 и 40 хиляди пъти под нормата, увериха учените. Измерените на върха стойности не налагат никакви предпазни мерки за бебета, деца, бременни жени и възрастни, категорична бе Марина Низамска, началник-отдел "Радиационна защита и аварийна подготовка". Отровните частици няма как да са опасни за България, защото трябва да минат през два океана, преди да достигнат до нашата територия, категорични са и от БАН. Учените посочиха, че аварията във "Фукушима" като цяло е много по-лека от тази в "Чернобил" през 1986 г. В Япония имаше незначителни изхвърляния, докато в "Чернобил" цялото гориво влезе в атмосферата, поясниха учените.

"24 часа": Миньор похарчи 121 000 лв. за година, черпел наред

Миньор от Мадан профука 121 хиляди лева за по-малко от година, като черпел наред и харчел без мисъл. Парите били от обезщетение за трудова злополука заедно с натрупаните лихви, което той чакал 17 години. Една година бях богат, ръсех пари навсякъде, сега пак я карам постарому - беден, както цели 55 години от живота ми преди това , казва пенсионираният миньор Бекир Джелянов. През 17-те години, докато чакал, той мизерствал с 60-70 лева на месец.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини