Майка заряза 4-годишно на улицата заради гурбет

Невръстно дете е открито час и половина преди полунощ в района на улица "Крайна" на територията на Шесто РУ на МВР в Пловдив.

Момиченцето е открито от полицейски патрул и прибрано в дом за безпризорни деца "Майка Тереза" малко по-късно. Хлапето успяло да обясни, че е пътувало заедно с майка и други хора с кола, дошли от Казанлък. Колата спряла, майката оставила дъщеря си на улицата и й казала да я чака тук. След това се качила на колата и заминала в неизвестна посока.

Оперативните действият засичат по-късно, че извършителка на безпрецедентното деяние е двадесет и четиригодишна жителка на казанлъшкото село Копринка.

По данни на властите час след полунощ тя най-вероятно е минала границата в посока Турция. Предполага се, че жената е заминала, за да работи в чужбина.

По случая вече работи полицейско дознание.

Междувременно продължава да се издирва през Интерпол и двегодишното момченце Христо Мариев, който изчезна при мистериозни обстоятелства преди десетина дни в района на частна кравеферма в покрайнините на асеновградското село Патриарх Евтимиево. Никакви следи не бяха открити за детето при продължилото три дни след това претърсване на района, а бащата на момченцето се върна спешно от гурбет в Гърция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини