Деца сами правят парк до църквата „Свети Висарион Смоленски”

       Децата от Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” към Катедралния храм „Свети Висарион Смоленски” решиха сами да си направят парк.  

За да използват пролетната ваканция те не дочакаха резултатите от  конкурса на екоминистерството „За чиста околна среда” и запретнаха ръкави.

Две  тийнейджърки от 11клас поеха по-малките членове на доброволческата организация към църквата”Свети Висарион Смоленски” и започнаха чистката на големия скат под храма в центъра на Смолян.

Макар и на пъпа на града, площта от около 4 декара, прилича на бунище, заради разпилени боклуци и гъсти храсталаци.

Покрай булевард ”България”, между православния храм и Младежкия дом, децата от „Чисти сърца” планират сами да направят 60-метрова цветна алея, кътове за отдих с дървени беседки за игри, мрежи да изкачване по дърветата и други атракции.

 На дърветата ще „цъфнат” въжени люлки, а запустялата сега площ ще се превърне в мини парк от тераси, украсени със зелен мъх и здравец.

С плакат „Ако искаш да помогнеш на Природата, скачай долу при нас!” младежите стартираха доброволната екоакция и не се отчаяха, че в първия й ден никой ”не скочи” при тях.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини