Бойкот на агнешкото. Вестниците в неделя

"Труд": Агнешкото е скъпо, козунакът - евтин

"Цените полудяха! Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лв., а да се предлага по 15 лв. на пазара."

С тези думи земеделският министър Мирослав Найденов изрази възмущението си от ситуацията на пазара преди Великден.

В интервю пред "Дарик" радио той разкритикува търговците, че действали на принципа "ден година храни", като разчитали на цени вместо на обороти. Затова министърът призова потребителите да бойкотират нереално високите цени.

В същото време Найденов възропта срещу евтините козунаци: "Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен."


"Стандарт": Бойкот на агнешкото

Удари часът за бойкот на скъпото агнешко за Великден. За това призова земеделският министър Мирослав Найденов. Той обясни, че търговците печелят на принципа "ден година храни". Цените полудяха. Няма как изкупната цена на живото агне да е около 5-6 лева на килограм, а да се предлага за 15 лева на пазара, заяви Найденов пред "Дарик". Време е като гражданско общество да се ориентираме по цените и да бойкотираме големите цени, обясни земеделският шеф.
Найденов заяви, че до няколко дни ще поиска официален отговор от представителите на мултинационалните компании в България за качеството на техните продукти. Поводът е появилите се информации, че в новите страни членки на ЕС се внасят стоки с по-ниско качество, за да са по-евтини.

"24 часа": Станишев: Имаме 10 за президент, по-добри от Бойко

Нямам мой фаворит, който ще налагам за кандидат-президент, но още сега мога да ви посоча 10 кандидати, които по качества и морал превъзхождат Борисов, Цветанов, Цачева, Фандъкова и Плевнелиев, моето мнение е на втори план. Така червеният лидер Сергей Станишев подгря настроението на червения актив, кметовете и депутатите от БСП, които се събраха на национално съвещание за изборите в НДК.

Първо трябва да опечем баницата, а после да я делим, трябва здрава работа за изборите, образно обясни лидерът и постави една- единствена цел - победа. За това говорели и последните социологически данни, но не бивало да се подвеждат по тях, защото "истинската социология били изборите". Станишев се накара на своите, че по места имало пасивни организации, другаде пък трябвало да загърбят личните сметки и амбиции, за да няма паралелни кандидатури.

"Стандарт": Три дни блокада заради бензина

Тридневна блокада на столицата ще организират от съюз СИЛА против високите цени на горивата. Това обявиха вчера на вял протест в столицата организаторите на инициативата. Едва 130 коли и около 500 души се събраха на пункта пред храм-паметник "Св. Александър Невски".
От съюза обявиха, че от 28 до 30 април ще организират национален протест с блокаж на транспорта в цялата страна. Само линейките ще имат право да преминават пътните артерии. Протестиращите се възмутиха от липсата на симпатизанти и обявиха, че хората се страхуват. След това обаче стана ясно, че причината са кръчмите в петък вечер.

"24 часа": Дянков не бил жертва на ало измамници

Историята, че съм станал жертва на измамници е лъжа. Така вицепремиерът Симеон Дянков коментира изтеклата по медиите информация, че телефонни измамници са получили 4000 лв. от негова сътрудничка.

Според информацията измамниците поискали пари, за да потулят катастрофа с жертва, извършена от бащата на финансовия министър.

"Моят телефон по всяко време е с мен и сега мога да ви го покажа", каза Дянков, като извади от джоба си джиесема.

"Освен това баща ми е починал преди около 20 г. Това просто е лоша шега", каза още Дянков.

За разлика от него, главният секретар на МВР Калин Георгиев пък призна, че мошеник му е звънял по време на служебна оперативка в министерството.

"Стандарт": Синята коалиция пред разпад заради кмет

Форматът Синя коалиция може да не се състои в София. Столичните организации на СДС и ДСБ са се изпокарали за това, кой да е кандидатът им за кмет. Късно в петък градската организация на СДС излезе с решение, в което се обявява, че ако двете партии не се споразумеят за единна кандидатура, те ще пуснат в битката Владимир Кисьов. На 15 април двете организации трябваше да решат дали да играят заедно на местните избори. Заради дрязги това обаче не се е случило. СДС-София е категорично, че преговорите могат да се удължат най-късно до 29 април. Ако и тогава няма споразумение между СДС и ДСБ, хората на Мартин Димитров ще настояват за предварителни избори на 15 май.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини