BG безработицата – най-бързата в ЕС. Вестниците в събота

„Стандарт": Бойко: Цветанов, уволнявай за гафове

Виновните антимафиоти за малтретирането на Тенчо Попов при ареста му ще си понесат наказанията. Това отсече премиерът Бойко Борисов вчера. Той обаче остро предупреди медиите да не превръщат задържаните с рушвети в национални герои. "Няма да ме направите жертва на тези, които дават подкупи", заяви премиерът. Борисов удари рамо на вътрешния министър Цветан Цветанов, който беше засипан с въпроси какви мерки ще предприеме срещу служителите, превишили правата си при ареста на бившия главсек на финансовото министерство Тенчо Попов.

„Стандарт": Премиерът: Миро отърва кожата

Министър Найденов отърва кожата, каза премиерът Бойко Борисов при отчитането на плащанията за единица площ за кампания 2010 г. Аграрният министър Мирослав Найденов беше дал дума на зърнопроизводителите, че ще подаде оставка, ако парите за единица площ за 2010 г. не бъдат изплатени до 30 април. Сега трябва да се направи всичко възможно селяните, не е обидно да ги наричаме така, оттук нататък да си вземат по-бързо парите, заяви министър-председателят.
Той поиска от Найденов да осигури свои служители, които да консултират фермерите и в събота и неделя. Той коментира, че отчетеното увеличение на селскостопанското производство с 1 млрд. лв. е нищо, а България може да храни не само себе си, но и част от света. Затова той поиска да се изработи стратегия за увеличаване на усвояването на европарите в най-бедните области - Видинско, Монтанско и Лудогорието.

„Труд": Българската безработица - втората най-бързо растяща в ЕС след гръцката

Българската безработица през март е била с близо 2 процентни пункта над средната в Европейския съюз (ЕС) и втората най-бързо растяща на годишна база в него след гръцката, съобщи днес Евростат.
Безработните у нас през миналия месец са били 11,4% от работната сила, сравнено с 9,7% година по-рано. Средната безработица в ЕС през март т.г. е била 9,5%. През февруари българската безработица е била 11,5%.

„Дума: 3200 тригодишни деца извън градините в София

3200 тригодишни деца ще останат извън общинските детски градини в София, стана ясно вчера след първото класиране за прием в забавачките. Обявените свободни места за първа група са 3700. Подадените кандидатури за детска ясла пък са 11 000, за 5000 деца места не стигат. В момента около 2500 деца посещават яслите. Предвидливи родители пък са подали 3500 молби за яслените групи, преди малчуганите да са навършили годинка.
Кметицата на София Йорданка Фандъкова отново се похвали, че през тази година щели да бъдат открити нови 1500 места в детските градини.

„Новинар": Атакисти прекъснаха молитвата в столичната джамия

Представители на „Атака" прекъснаха грубо свещената за мюсюлманите петъчна молитва в столичната джамия "Баня баши". След започването на призива Езан и по време на молитвата, включително по време на проповедта, от служебен автомобил на партията са били пускани от високоговорители звуци от камбанен звън и християнски песнопения. Служителите в джамията са сигнализирали веднага МВР за случващото се. Полицаите са пристигнали бързо на мястото на инцидента, но представителите на „Атака" били избягали от мястото.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини