Активист на ДПС се самоуби заради дългове. Вестниците в неделя

„24 часа": Активист на ДПС се самоуби заради дългове

След близо 5 часа преговори с полицаи и психолози активистът на ДПС и основател на партия " Демократичен алианс" Борис Нейчев се застреля навръх рождения си ден в София в петък.

Драмата се разигра 2,5 г. след като Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, се гръмна в сараите в Бояна.

Нейчев произведе фаталния изстрел със законния си пистолет "Магнум" в 23,29 ч в офиса на фирмата си "Сид консулт" ООД на ул. "Раковски", преди специалните части да се опитат да проникнат в заключеното жилище. Часове преди това той се ранил в гърдите при несполучлив опит да улучи сърцето си и се надявал да умре от кръвозагуба, но след като агонията се проточила, опрял пистолета в главата си.

"Никого не искам да виждам и чувам", заявил в един момент 57-годишният бизнесмен на психолозите от МВР, които го убеждаваха да не слага край на живота си. Те го питаха и кой близък или приятел иска да бъде доведен при него.

Заради драматичната ситуация около самоубиеца районът около кръстовището с бул. "Дондуков" бе отцепен от полиция в 19,30 вечерта.

Големи дългове към фирми и частни лица и заплаха да остане без жилището си, което било ипотекирано, са най-вероятната причина за крайното му решение. Отгоре на всичко мъжът бил сам. Отдавна се развел и нямал деца. И самотата сигурно е почувствал най-силно на рождения си ден, коментираха разследващите.

 

„24 часа": Далавери за милиони и в софийските автобуси

Кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила в прокуратурата данни за нарушения за няколко милиона лева в "Столичен автотранспорт". Проверката, която е разпоредила, е открила нарушения на процедурите за провеждане на обществени поръчки. Само при един от случаите вместо 300 000 лв. за ремонти и резервни части са платени 2,5 млн. лв., съобщи шефът на отдела за вътрешен контрол Ботьо Ботев.

"Ангажиментът, който поех към софиянци, е за открито и отговорно управление. Затова контролът е много важен за мен. От началото на годината са направени 6 вътрешни проверки на болници и обществени поръчки. Сега текат още 4, сред които на "Пазари Юг", обясни Фандъкова. За проблемите в "Озеленяване", за които "24 часа" първи писа, тя посочи, че са открити доста нарушения и тепърва ще се обсъжда съдбата на шефа й Ненко Ненков. По нейна заповед щателна проверка тече и в "Екоравновесие". Тя ще приключи до месец.

 

„Труд": Министрите не пипат пари

Държавни секретари във всяко министерство ще се разпореждат с парите му - от ведомствения бюджет до големите обществени поръчки. Това ще стане с промени в Закона за администрацията, подготвени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Сега министрите подписват даже за кламери. "Подиграват се с времето ни. Министърът не трябва да се занимава с пари. Не трябва да се занимава с техника - независимо дали е за един лев или един милиард лева", заяви пред "Труд" Росен Плевнелиев.

 

„Труд": Търся работа, за да спася сина си

Отчаян баща от разградското село Гецово се надява човек с добро сърце да го назначи на работа в София.

Ивелин, петгодишното момченце на Красимир Иванов (31 г.), е болно от рак и ще бъде оперирано в столицата след няколко дни. Таткото е безработен от месеци. Надява се да намери препитание в големия град, за да се грижи за детето си, докато то се бори с болестта. Майката Василка също не работи.

Здравословните проблеми на малкия Ивелин започнали през декември м. г. Коремчето му се подувало и го боляло.

"Първо ходихме при разградска лекарка. Тя ни каза да не губим време и да заминаваме за изследвания във Варна", разказва майката Василка. В морската столица не се поколебали за диагнозата. Специалистите се опитали да победят болестта с химиотерапия. След нея туморът се смалил, но е наложително да бъде отстранен оперативно в София.

 

„Стандарт": Христов: От 12 г. не съм виждал Доган

Не съм виждал Ахмед Доган от 12 години. Това обяви кандидатът за президент на СДС Румен Христов пред Дарик радио.

Така той отговори на слуховете, че е човек на Христо Бисеров и Ахмед доган. "Аз съм истински седесар, от 20 години съм член на тази партия и не мога да бъда свързан с друга партия", заяви синият избраник. "Очаквам подкрепа от българските граждани, които смятат, че трябва да има смяна на караула на "Дондуков" 2. След 10 г. доминиране на левицата в президентската институция е редно да има промяна", заяви Христов. Той отбеляза, че влиза в тази битка със самочувствие, защото само две партии са излъчвали досега държавен глава на България - БСП и СДС.

 

„Стандарт": Принцът огорчи Кейт

С първото си решение като съпруг принц Уилям огорчи своята половинка Кейт. Той отложи сватбения месец и утре ще отиде на работа. Вероятно това е маневра на младоженците, за да избегнат преследването от медиите, предположи Би Би Си. Рано в събота Уилям и Кейт напуснаха с хеликоптер Бъкингамския дворец, където споделиха първата си брачна нощ. Младото семейство засега няма да заминава на пътешествие и ще прекара уикенда във Великобритания, уточниха от канцеларията на кралското семейство.

В понеделник новият дук на Кембридж ще се върне към професионалните си задължения на пилот на спасителен самолет, посочиха от пресслужбата на принца.

Най-голямата загадка на Острова сега е къде ще бъде меденият месец на младите. Букмейкърската агенция "Уйлям Хил" дори започна да приема залози. Вероятността изборът на Уилям и Кейт да бъде Кения се оценява за 3/1. Същият шанс се дава на Шотландия. По-нататък следват Йордания, ЮАР и страните от Карибския басейн.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини