БСП: Бойко да си ходи

С националния химн започна първомайският митинг-протест на БСП "Ден на труда! Ден на гнева!".

По данни на организаторите около 15 000 привърженици на социалистическата идея днес са дошли в центъра на столицата, за да развеят червените си знамена в знак на протест срещу правителството.

Те издигнаха лозунги много близки до тези, с които излязоха на протест само преди месец.

"Обществото ни боледува! Обществото ни гладува! Докога ще продължава да робува?", "Да спрем безумието, наречено управление на ГЕРБ", "Стига полицейщина и еднолична власт", "Достоен труд за достоен живот".

Те дори бяха взели един от плакатите на ГЕРБ, само че са го разкрасили, добавяйки образа на едно ухо върху надписа ГЕРБ. В началото на протестния митинг кандидатът за кмет на София на левицата Георги Кадиев заяви, че социалистите имат само един отговор към това правителство и той е - Оставка.

Той се обърна към привържениците на БСП с думите: "Никой не може да свали това правителство освен вас, вие сте тези, които ще му кажете да си ходи. Нека си вземем България обратно".

Докато той говореше, част от присъстващите започнаха да скандират: "Бойко да си ходи". Кадиев отбеляза още, че от 1 юли 2009 година няма нито една стотинка компенсация на доходите, а най-голямата криза, до която това правителство е довело страната, е кризата на морала.

БСП поиска оставката на правителството и на Първомайския митинг в Добрич, който събра протестиращи под наслова "Ден на труда! Ден на гнева!".

България затъва в криза, а обикновеният човек е на ръба на оцеляването със замразени доходи и застрашителна безработица, заяви в словото си на митинга областният лидер на БСП Владимир Калчев.

Всеки пети българин преживява с до 5 лева на ден, а в близо 63 на сто от семействата има поне по един безработен. Битката трябва да се води с бедността, не с бедните, допълни председателят на Областния съвет на БСП. На митинга протестиращите скандираха "Оставка!" и издигнаха лозунгите "Работа за всеки - не само за ГЕРБ", "Искаме достоен труд и възнаграждение", "ГЕРБ - жажда за власт и обогатяване" и други.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини