Чакат 4,5 млн. лв. данък от 10 богати. Преглед на националния печат

„Новинар": Изпълнили сме техническите критерии за Шенген

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента гласува по доклад, според който България и Румъния са изпълнили критериите и трябва да бъдат приети в Шенген. 2011 година остава като пожелателен срок за влизането ни, след като мнозинството депутати от комисията гласуваха против предложението годината да не бъде упоменавана. Не беше прието и предложение на трима евродепутати от групата на либералите, влизането ни в Шенген да бъде обвързано с борбата с корупцията. Комисията подкрепи с голямо мнозинство доклада, както беше предложен от депутата от ЕНП Карлуш Коелю, че България и Румъния са изпълнили техническите критерии и са готови да се присъединят към Шенген. Докладът трябва да бъде окончателно одобрен в началото на юни.

„Стандарт": Обраха Али Баба

Крадци обраха любимия трезор на мутри и сенчести бизнесмени. Сейфовете на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" 14 бяха изпразнени около 2 ч срещу понеделник. Собственик на трезора е 50-годишният Борислав Ралчев, който е сред най-известните лихвари, твърдят криминалисти. Познат е като Али Баба, защото при него си държали скъпоценностите и пачките известни фигури от подземния свят. Освен това за Ралчев се носи легенда, че е намерил имане в пещера, недалеч от родния си дом в Трън. При нощната атака двамата пазачи са пребити, а от хиляда сейфа са разбити около 20. Според запознати с разследването плячката в тях се оценява на около 20 милиона лева. Сред разследваните версии е и инсценировка, защото Ралчев обявил фалит още миналото лято.

„Дума": Свиха бюджетните харчове с над половин милиард лева

Бюджетната позиция за трите месеца на тази година се подобрява значително спрямо същия период на 2010 г., като касовият дефицит по консолидираната фискална програма (КФП) се свива до 742 млн. лв. спрямо 1669 млн. лв. към март 2010 г. Дефицитът по КФП за първото тримесечие на 2011 г. е в размер на 1,0% от прогнозния БВП при 2,4% за същия период на 2010 г. Това показват данните на Министерството на финансите за изпълнение на бюджета през първото тримесечие на годината, които бяха публикувани вчера.
Свиването на разходите в сравнение със същия период на миналата година е за сметка на съкращаване на капиталовите разходи, разходите за субсидии за нефинансови предприятия и за заплати и осигурителни вноски. Повишение има при здравноосигурителните плащания.

„Труд": Взеха проби от магистрала "Тракия"

Експерти от дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК), заедно с представители на независима лаборатория. взеха днес проби от вложените насипни материали в участъка на Лот 2 Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала "Тракия", съобщи БГНЕС.
ДНСК е организирала контрол на материалите, вложени в строежа.
Според съобщението, проверката няма общо с обвиненията на БСП, че магистралата се строи с некачествени материали - остатъчна пепел от мини, вместо от инертни материали.

„24 Часа": Чакат 4,5 млн. лв. данък от 10 богати

Десетте най-богати българи ще внесат в хазната цели 4,5 милиона лева от данък върху доходите си. Такава сума очакват данъчните от хората, декларирали най-висок доход, съобщиха вчера от Националната агенция за приходите.
10 българи официално са декларирали общо 46,4 милиона лева доход за 2010 г. , казват от агенцията.
Това означава, че всеки от тях е заработил средно по 4,6 млн.лв. през миналата година.
Повечето, влезли в топлистата, са подали данъчните си декларации още през февруари, за да ползват 5% отстъпка, обясняват от агенцията. Затова техните декларации вече били обработени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини