Българин обезглави жена в испански супермаркет

28-годишният българин Деян Валентинов е нападнал без причина и е обезглавил жена в супермаркет в град Арона, на 15 километра от курорта Лос Кристианос, на остров Тенерифе, част от испанските Канарски острови, предадоха Асошиейтед прес и испанските агенции ЕФЕ и Еуропа прес. Нападението е станало малко след 10 ч. местно време тази сутрин. Българинът имал полицейско досие.

Предполага се, че нападателят е бил бездомник. Той е бил задържан, след като е избягал от магазина, носейки окървавената глава на жертвата си.

Според очевидци, цитирани от испански медии, българинът влязъл в магазина, откраднал нож и без видима причина и дори без да размени и дума с жертвата си, я атакувал и отрязал главата й. После започнал да бяга с главата в ръце и бил подгонен от охранители, спънал се и изтървал главата на тротоара в краката на очевидец. Няколко души се хвърлили към него и успели да го задържат, докато дойде полицията, пише БТА.

Министърът на вътрешните работи в правителството на област Канарски острови Доминика Фернандес потвърди разказите на очевидците. Засега не се съобщава коя е жертвата. Според испански медии тя е 60-годишна британска гражданка, вероятно клиентка на магазина.

Министър Фернандес поясни, че нападателят е бил познат в района и допълни, че изглежда не е имало мотив за нападението. Полицията смята, че не е имало връзка между жертвата и нападателя. Според кмета на града нападателят е имал психически проблеми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини