60% от българките пушат по време на бременност. Преглед на националния печат

„Дума": Георге Иванов предупреди за етнизация на политиката


"Ние живеехме в друг свят - на тоталитарни режими, мечтаехме за свобода, да имаме свобода, и сега е периодът на признанието. Но всеки иска да бъде признат такъв, какъвто е, това е едно предизвикателство и дори и западният свят не може да се справи с него, затова има етнизация на политиката". Това каза държавният глава на Македония Георге Иванов пред участниците в Международната конференция "Балканите в Европа и света през XXI век" в София. През втория заключителен ден на форума участниците обсъждаха интеграцията на Балканите в ЕС и НАТО.
Кандидатурата на Република Турция за членство в ЕС изправя европейските политици и държавници пред големите въпроси за бъдещата съдба на ЕС - въпроси, на които те нямат отговор, заяви ден по-рано президентът Жельо Желев в словото си при откриването на конференцията на Балкански политически клуб в София, чийто председател е.



„24 Часа": Уикилийкс: Овчаров е сред най-добрите играчи на масата, но ревниво крие картите си

Две нови секретни грами на американския посланик Джон Байърли от София, разпространени от сайта "Уикилийкс", са публикувани с препратки от българския сайт "Биволъ".
Едната е датирана от февруари 2007 г. и дава подробна характеристика на тогавашния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров във връзка с негово предстоящо пътуване в САЩ. В грамата той е представен като загадъчна и противоречива фигура, свързана с руски енергийни интереси, но и като либерален икономист, какъвто рядко се намира сред социалистите. Другата грама дава препоръки към държавния секретар Кондолиза Райс във връзка с предстоящата й визита в България за подписване на дълго готвеното споразумение за сътрудничество в отбраната, което дава достъп на САЩ до две наши ВВС бази.

„Новинар": 60% от българките пушат по време на бременност

60 на сто от българките пушат по време на бременност. Това сочат данните на РИОКОЗ София, представени в неделя от лекари от Белодробната болница "Св. София". Медиците предупредиха, че по време на бременността цигареният дим е изключително вреден. Според тях плодът получава гърчове и спазми дори и при едно дърпане от цигара.
Специалистите посочиха и друга тревожна тенденция, според която близо 50 на сто от младите хора на възраст от 15 до 18 години също употребяват редовно тютюневи изделия. Според експертите пушенето в такава ранна възраст носи голяма опасност за белите дробове на тийнейджърите.

„Новинар": Янаки Стоилов с номинация за "Дондуков" 2

Обединението на левите социалисти в БСП подкрепя кандидатурата на Янаки Стоилов за президентските избори наесен. Лявото крило застана и зад обсъжданите и предлаганите за кандидати за кметове и общински съветници, членове на обединението.
"Бих участвал в тази надпревара докрай, само ако мнозинството от партията и от нейното ръководство смятат, че аз съм подходящият кандидат за необходимата политика", заяви Стоилов. Според него не бива да се допускат задкулисни комбинации или заобикаляне на демократичния ред за избора на кандидат за президент на БСП. Депутатът смята, че държавният глава, излъчен от левицата, трябва да е контрапункт на сегашния премиер, социалист по убеждение, патриот като самосъзнание, европеец по манталитет и носител на демократична култура.

„Труд": Взривиха частна клиника във Варна

Два взрива избухнаха в частния медицински център "CSVI" във Варна около 3,50 часа в неделя. Съсипана е техника за диагностика на множествена склероза за стотици хиляди евро, съобщиха антимафиотите от морския град.
Частната клиника, ръководена от 40-годишната Божидара М., се намира на гърба на кооперацията на бул. "Цар Освободител" 99. Мишена на атентаторите било помещението, в което е инсталирана уникалната апаратура. Тя е внос от Италия, а екипът работел по метода на проф. Паоло Замбони.
Медиците, сред които са проф. д-р Ара Капрелян, съдовият хирург д-р Чешмеджиев и д-р Иван Бъчваров, специалист по ангиопластика, се подготвяли да отворят филиал на центъра и в Москва, научи "Труд".

„Стандарт": Следим вноса ден и нощ

Бактерията ешерихия коли не е в България и няма реална опасност да консумираме подобни краставици. Според една от хипотезите опасните краставици са третирани с естествена тор и оттам е станала заразата. Другата хипотеза е, че не са осигурени достатъчно добри хигиенни условия от фирмата превозвач при транспортирането на тези партиди. Спокойствието обаче идва от факта, че при нас, както в цяла Европа, вече действа система за локализиране на партидите и те се проверяват, а реакцията ще бъде светкавична. Все пак не можем да проверим всичко, но именно локализирането е най-надеждният способ за момента. Проверката в България вече тече и от партидите, взели човешки животи в Германия, няма нито една.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини