Двете деца пребити от родителите им остават в Пирогов

На 6-годишния Н.Д., който е пострадал при домашно насилие заедно със сестричката си, ще бъде направен скенер. Целта е да се установи дали не е засегнат мозъкът на момчето, съобщиха от „Пирогов". 

Детето е стабилно и се храни, уточни неврохирургът д-р Марин Генчев. Сестра му - 5-годишната К.Д., е в добро състояние, но ще остане за наблюдение в Детската хирургия, посочи д-р Борислав Кирков.

По-късно неврохирургът д-р Марин Генчев от детското отделение на „Пирогов" коментира състоянието на едно от двете пребити деца - шестгодишният Николай. 
 
Има следи от нанесен побой или тежка травма. Диагноза засега е комоцио. Трябва да бъдат направени допълнителни изследвания, за да се прецени какво е по-нататъшното лечение, обясни той.

Доктор Генчев не можа да уточни дали някои от травмите са стари. По думите му детето е било в добро състояние, когато са го приели в болницата и не е имало спешна нужда от оперативно лечение.

Психическото състояние на детето е учудващо добро, чисто соматично е в добро състояние, няма вид на недохранено дете. Усмихва се въпреки сериозния побой, който очевидно му е бил нанесен, допълни лекарят.

Той изтъкна, че най-важното сега е да се направи скенер, за да се установи дали има някакви увреждания на мозъка или костите на черепа. Най-вероятно детето ще остане още няколко дни в болницата, като ще приема лекарства венозно или орално.

За жалост такива случаи има, но те не са безкрайно чести, коментира още медикът от „Пирогов".

Стана ясно и че здравното заведение е сезирало социалните служби и социален работник от отдел „Закрила на детето" е посетил малкия сутринта. Бащата на двете деца също е отишъл да ги види и е бил много разстроен, като се е наложило лекарите дори да му дадат успокоителни.

Относно сестрата на Калоян, д-р Генчев посочи, че тя е в добро състояние и престоят й в болницата й е изцяло от социален характер.

По непотвърдена информация двете деца са пребити от майка им и приятел на бащата, с когото тя живее на семейни начала. Малолетните бяха приети в „Пирогов" в събота.

Насилието над тях, оказвано от собствените им родители, беше разкрито от случайно преминаващ покрай дома им гражданин. В събота мъж, който се разхождал край блок в столичния квартал „Люлин", чул семейна кавга и веднага подал сигнал в полицията.

Минути по-късно там пристигнал патрул от Девето полицейско управление. Униформените служители прекратили семейния скандал и задържали родителите - 27-годишната жена и 30-годишния й съпруг. Децата им бяха изпратени в „Пирогов".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини