Затворник „легенда” отива на съд за кражби

Избягалият от затвора преди повече от пет години Савко Метухов отива на съд за серия взломни кражби. Рецидивистът убягваше в продължение на години от полицейската хватка, а след всеки пореден удар, криминалистите се натъквали само на оставените следи от биваците в планинските дебри, където крадецът живял като отшелник.

Веднага след задържането му за 72 часа през март тази година, съдът наложи постоянен арест на скитника крадец.

Топ ченгета не скриха, че няма полицай в Смолянско, който да не е чувал за Савко, но след бягството от пловдивския затвор през 2006 г. никой не го бил виждал. Там излежавал 3 годишна присъда за кражби, а преди бягството му оставали още 1.3 г.зад решетките.

Беглецът бил засичан в различни региони на България, а известно време се подвизавал и в сръбско. Живеел в гората като Робинзон и слизал в населени места само в тъмните часове на денонощието

В рамките на три месеца от януари до март тази година, 43 годишният асеновградчанин разбил кметството, пощенската станция и магазин за хранителни стоки в село Мугла. Отарашил до шушка и хранителния магазин, както и няколко къщи и вили в района на село Момчиловци.

Савко прибирал наред всичко – пари, вещи, храна, включително защитни  спрейове срещу мечки, които намерил в касата на селското кметство в Мугла.

За тези кражби на обща стойност над 2 700лв. пандизчията вече има внесен в Районния съд на Смолян обвинителен акт.

Заради бягството от затвора, рецидивистът е застрашен от поредна присъда лишаване от свобода, този път от 3г. до 15 години.

 

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини