6,8 по Рихтер до Фукушима

На 11 март североизточното крайбрежие беше ударено от трус с магнитуд 9, най-силното земетресение, регистрирано в Япония

Земетресение с магнитуд 6,8 разтърси североизточното крайбрежие на Япония, съобщи националната агенция по метеорология и предупреди за опасност от цунами за префектурите Фукушима и Мияги. Засега няма съобщения за жертви и щети. Трусът е регистриран в 14,36 ч. местно време с епицентър край бреговете на префектура Фукушима на дълбочина 20 км, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Усетен е в 22 префектури на Япония, включително Токио, предаде ИТАР-ТАСС. Вълна с височина около 50 см е достигнала североизточното крайбрежие на главния остров Хоншу.

Някои магистрали бяха затворени и високоскоростните влакове бяха спрени след земетресението, съобщи държавната телевизия Ен Ейч Кей, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Не са установени щети в АЕЦ "Фукушима 1", успокоиха от компанията оператор ТЕПКО.

На 11 март североизточното крайбрежие беше ударено от трус с магнитуд 9, най-силното земетресение, регистрирано в Япония, и огромно цунами, което предизвика най-тежката ядрена криза в света през последните 25 години. При бедствието загинаха или са в неизвестност 20 400 души.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини