Най-малко 9 жертви при експлозия пред Върховния съд на Делхи

Най-малко 9 души загинаха при атентат пред Върховния съд на Делхи достигна девет. 45 души са ранени, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на индийското министерство на вътрешните работи. Мощната бомба била скрита в чанта. За момента никой не е поел отговорността за нападението.

Индийските власти обявиха повишена тревога в Делхи. Върховният съд на индийската столица се намира в самото сърце на града, недалеч от парламента и кабинета на премиера Манмохан Сингх.

Полицията отцепили района на Върховния съд на индийската столица, който се намира недалеч от парламента и кабинета на премиера Манмохан Сингх.

През май тази година, слаб взрив пред сградата на съда предизвика паника, но не рани никого, припомня БТА. 24 души загинаха през юли при три почти едновременни експлозии в индийската финансова столица Мумбай. Полицията все още не е установила извършителите на атентата.

199 души бяха убити в Мумбай през ноември 2008 г. при терористична акция, извършена от базирани в Пакистан ислямисти. Нападението засили напрежението в традиционно обтегнатите отношения между двете съседни страни, които са ядрени сили.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини