"Дай лапа" спечели проект за информационна кампания

Проект "Безопасен и здравословен начин на живот чрез повишаване отговорността на гражданите към животните" спечели сдружението "Дай лапа" в Перник.

Проектът е по програма за трансгранично сътрудничество и партньори по него са "Дай лапа" и местна инициативна организация в Сърбия, Сокобаня.

Бюджетът на проекта, който ще продължи 11 месеца, е в размер на 64 465, 30 евро.

Целта на проекта е подобряване на качеството на живот в районите Перник и Сокобаня чрез осигуряване на здравословна и безопасна околна среда. Цели се освен това да се развият и подготвят групи от доброволци и да се развие чувство на отговорност у хората за начина, по който се отнасят с животните.

Много важно е гражданите да бъдат информирани за причините за съществуването на бездомните животни, защото наличието на скитащите четириноги еоди до негативни последствия както заздравето на хората, така и за самите тях", заяви координаторът по проекта Антоанета Ваташка.

Дейностите по проекта са свързани с популяризиране на Наредбата за домашни любимци и Програмата за овладяване популацията на животнитеи провеждане на информационна кампания в Перник и Сокобаня.

Очакваните резултати са развитие на чувство за отговорност у хората за начина, по който се отнасят с животните и разработване на план за превантивни мерки за хуманно разрешаване на проблема.

"За нас това е голямо постижение, тъй като ще се работи за превенцията. Важно е и децата от малки да знаят какво да се прави с домашните животните и бездомните. Вярваме, че българинът е милосърден човек", каза Елица Енева от "Дай лапа". По думите й с проекта ще се цели популяризация на кастрацията.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини