Отново жестокост към животни-този път в с. Люлин

Куче, стреляно с ловна пушка, но оставено живо и агонизиращо,  е поредният случай, доказващ жестокостта към животните. Този път това се случи в пернишкото с. Люлин.

Вчера сигнал за случващото се в селото подава шофьор, видял агонизиращото животно. На място отива жена от селото, съмишленик на сдружението за защита на животните „Дай лапа“.

Намира кучето в ужасно състояние. По тялото му са открити множество рани от сачми на ловна пушка. Стреляно е много пъти, но без да е убито, оставено да агонизира.  Констатациите на доктора са множество разкъсни рани, счупена челюст, откъснат език и загуба на кръв. Така единственото спасение от мъките за животинчето се оказва евтаназията.

„Бихме искали да попитаме кмета Илчо Евгениев и ловците в село Люлин дали това е обичайният им начин на забавление, тъй като получихме информация, че в Люлин редовно се гърми“, разказват от „Дай лапа“.

От сдружението имат информация, че жената, която е техен съмишленик, досега е получавала заплахи от кмета на селото. Наложило се дори тя да подава сигнал в полицията два пъти.  За този случай също ще бъде подаден сигнал в полицията и в прокуратурата.

След приемането на закона вече се обръща внимание на такива сигнали и се предприемат мерки, разказват от „Дай лапа“. Вече има и осъден за убийство на котка в Радомир. Наложена му е глоба, а оръжието му е отнето.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини