Смолян ще бъде домакин на националното състезание „Пътен полицай на годината”

Три дни пътните полицаи от цяла България ще мерят качества и професионализъм на националното състезание „Пътен полицай на годината”, пронедено за пръв път през 1992г.

От 29 септември до 2 октомври Смолян за втори път ще бъде домакин на подобна мащабна проява. За пръв път родопският град е посрещал състезателите през 1995г.

Преди 4 години от професионалния форум проведен в Стара Загора с титла „Пътен полицай на годината” се завърна служителят на пътна полиция ОД МВР Смолян Костадин Марковски, който тогава грабна приза за отлични резултати и в петте дисциплини.

В тазгодишната надпревара, която е 19-та по ред, ще вземат участие около 65 полицаи, групирани в отбор по двама.

Всички областни дирекции в страната, ще вземат участие с по един отбор, само домакините ще имат право да излъчат два отбора.

Състезанието ще бъде от две части – теоретична, на която ще се проверяват знанията на полицаите по Закона на движения по пътищата, както и практическите им уменията за оказване на първа до лекарска помощ.

Най –атрактивната част от състезанието ще бъде вторият му етап, когато полицаите ще покажат майсторско управление на автомобил и мотоциклет.

 Смолян ще е домакин и на предстоящото републиканско първенство по полицейска лична защита, което е предвидено да се проведе в дните между 10 и 12 октомври.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини