След 4 години Смолянската болница най-после има съдебен лекар

След почти 4 години успяха да намерят съдебен лекар, който започна работа на трудов договор в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров” в Смолян. До сега областната болница нямаше собствен съдебен лекар и ползваше услугите на лекари специалисти от Пловдив. Така най-голямата болница в област Смолян вече разполага с опитен и високо квалифициран лекар-специалист, който поема сектора.

Д-р Тодор Добрев пое от средата на този месец овакантеното още през 2008 г. място за патоанатом, което до тогава заемаше д-р Марин Балтов.

Д-р Тодор Добрев е завършил ВМИ – Пловдив през 1985 г.

От 1989 г. е асистент, старши асистент и главен асистент в Катедрата по съдебна медицина в гр. Пловдив. Придобива специалността „Съдебна медицина” през 1995 г. До сега медикът е бил в екипа от лекари-специалисти по съдебна медицина, които са работили при необходимост за МБАЛ – Смолян.

Като съдебен медик той има общо 23-годишен стаж.

От ръководството на здравното заведение посочиха, че с назначаването на д-р Тодор Добрев като съдебен лекар, се разрешава един остър професионален и кадрови проблем Създават се и предпоставки за своевременно и качествено изпълнение на изискванията на днешната съдебната медицина, касаеща работата на изпълнителната власт.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини