„Прочула се мома Милка“ откри предизборната кампания на РЗС

С народна музика и песента „Прочула се мома Милка“  РЗС откри предизборната си кампания в Перник. Песента от своя страна насочи към един от интересните и прочути кандидати за кметове на партията, а именно най-успешният спортист  на Перник Милка Михайлова.

Тя е кандидат-кмет за квартал Изток. В спортната си биография има десетки победи и призови места в класиранията на състезания у нас и в Европа. През последните няколко години се състезава в маратона. Михайлова няколкократна победителка в анкетата „Спортист на Перник“, а девизът, с който тя влиза в кметската надпревара е „С волята на спортист“. Основните й приоритети са построяването на спортен комплекс с футболни игрища, тенис кортове, волейболни игрища и лекоатлетическа писта. Мечтата й е с помощта на личните си контакти в страната и извън нея да намери инвеститори за построяването на закрит плувен басейн с олимпийски размери и възстановяването на условията за зимни спортове на вече бившата хокейна площадка. Декларира, че ако стане кмет, ще предприеме всички необходимо многохилядния квартал да бъде обслужван от собствен спешен медицински център.

„Мъж на дадената дума“ е девизът, с който Димитър Огнянов, кандидат-кмет за Перник на РЗС, влиза в надпреварата за кметското място. Огнянов е филолог по образование, работил е като учител и директор на училище, бил е председател на  Общински съвет в Перник, ПР в „Стомана“, директор на „Двореца на културата“  и зам.-председател на Агенцията за бежанци. Активно участва в политическия живот на Перник още от началото на демократичните промени. „Приемам изборите като лична кауза“, каза при откриването на кампанията Димитър Огнянов. По думите му демокрацията в Перник все още не е излязла от началния си период и има неща от кметската власт, които навяват недоверие. „Това, което доминира в Перник сега е отчаянието, бедността, мизерията и неприятното класово разслоение на управляваща класа и безработна, смачкана маса“, смята кандидатът за кмет на РЗС.

„В момента в Перник е много тягостно и важно хората да намерят сили и да гласуват срещу това статукво. Досегашното управление в Перник е управление на стандарта и витрината. То се затваря в своите си стени и загърбва проблемите на хората. Затова основна цел, която си поставяме не са асфалта, паветата и плочките, а това да се обърнем към човека. За нас е важно всеки перничанин да предизвика с в себе си онази енергия и ентусиазъм от началото на демокрацията“, заяви Огнянов.

Според него настоящото управление има поводи за много критики, но си е обещал да запази добрия тон и смята, че точно така тръгва като победител.

„Не се интересувам от лъскави проекти, а от това какво се случва с перничани и с всеки един отделен човек, всяко едно семейство“, каза кандидат-кметът. Бедността е робство, смята той и затова с екипа си се обръща към обикновените хора и им дава думата, че ще направят максималното за тяхното добро.

Екипът е подбран по много ясен критерий, а именно качество на личността и човещина, смелост и решителност, категоричен е Огнянов. Останалите независими кандидат-кметове за населени места, издигнати от РЗС, са следните:

  • Иван Богданов-гр. Батановци
  • Валери Киров- кв. Църква
  • Красимир Крумов-кв. Калкас
  • Иван Иванов-кв. Бела вода
  • Елеонора Стоилова- с. Драгичево
  • Венцислав Александров-с. Дивотино
  • Румен Исаев-с. Мещица
  • Кръстан Лазаров-с. Люлин
  • Иван Миладинов-с. Големо Бучино
  • Свилен Райчев-с. Ярджиловци
  • Йордан Димитров-с. Кладница
  • Георги Георгиев-издигнат от инициативен комитет и подкрепен от РЗС кандидат-кмет за с. Студена

РЗС е с номер 14 в бюлетината, а кандидатите за общински съветници на партията са:

  1. Димитър Огнянов
  2. Силвия Нотева
  3. Милка Михайлова
  4. Иван Георгиев
  5. Иван Богданов
  6. Мая Минкова
  7. Илияна Самуилова
  8. Станка Димитрова

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини