Шествието в Перник без сериозни инциденти и материални щети, над 100 арестувани в страната

Без сериозни инциденти и материални щети приключиха вчера шествията в Перник, Благоевград, Плевен, София, Бургас, Враца, Стара Загора и Пазарджик, съобщи МВР.

За нарушаване на обществения ред в Бургас са задържани 2 души, срещу които е образувано незабавно производство, в Пазарджик също двама, в Плевен – 8, в Пловдив – 47  и във Варна – 20.

В столичните РУП са отведени 23 души. Органите на реда са установили 12-годишно непълнолетно момче хвърляло камъни срещу полицията. То ще бъде предадено на родителите, като ще им бъде потърсена отговорност и съставено наказателно постановление.

В Плевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за разбиване на партиен клуб в града. Извършват се процесуално-следствени действия по издирване на извършителя.

По време на шествията са пострадали двама полицаи - в София и Варна. Те са без опасност за живота.

С цел недопускане на провокации и за да се успокои населението директорите на областните дирекции и началниците на районните управления на полицията са работили активно с населението от ромски и турски произход.

За да се разконцентрират служителите на реда на тел. 112 са подадени множество сигнали за несъществуващо напрежение, които при проверка са се оказали неверни. Установени са и фалшиви сигнали за запалени автомобили във Варна.

За недопускане на нови инциденти в цялата страна продължава засиленото полицейско присъствие.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини