Дафовска стана лице на екокампанията "Да изчистим България за един ден" в Родопите

Със златната олимпийка по биатлон Катя Дафовска и гайдите на музикалното училище в Широка лъка, областната администрация в родопския град официално се присъедини в кампанията «Да изчистим България за един ден».

Екатерина Дафовска е лице на кампанията за Смолян и днес връчи флага на кампанията на областния управител инж. Стефан Стайков.

Той го прие от името на целия  регион и каза, че включването на областната администрация в мащабната инициатива е съпричастност към изключителната идея за възстановяване и запазване на чистотата на уникалната природа на Родопите.

 Младите таланти от Националното училище за фолклорни изкуства “Широка Лъка” се включиха в инициативата с музика и песен.

" Младите хора са тези, които приемат, съхраняват и продължават традициите. Тяхното присъствие и изпълненията им днес са израз на подкрепа и символ на отношението ни към кампанията "Да изчистим България за един ден”.

Смолян е и ще бъде активен участник в цялата кампания и на 21-ви април 2012 г. , когато е глобалната акция, но ние бихме искали да се установи традиция в поведението ни и отношението към чистотата, за да не се налага да правим глобални акции за почистване, каза още смолянският губернатор.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини