Ден на отворени врати в РИОСВ Смолян

РИОСВ - Смолян се присъединява към отбелязването на Международния ден на правото да знам, като обявява 28 септември 2011г. за Ден на отворените врати. Подобна инициатива ще се проведе във всички централни и териториални структури на МОСВ.
Денят на правото да знам е кулминация в кампаниите на много неправителствени организации и институции по света за прозрачно, отчетно и отворено управление.

Той се отбелязва от 60 организации в над 40 страни.
12 от общо 24 регионални структури на МОСВ, сред които и РИОСВ – Смолян,  са номинирани от Фондация „Програма Достъп до информация”.

Номинацията е  в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” за 11 регионални инспекции по околната среда и водите /РИОСВ/ и Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район - Пловдив. 
Номинациите се провеждат по повод деветото отбелязване на Международния ден на правото да знам в България.

Церемонията ще се състои на 28 септември 2011 г., сряда, от 17.00 часа в Националния пресклуб на БТА.
Резултатите от проведено през февруари тази година проучване на „Програма Достъп до информация” показват, че РИОСВ в Русе, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково  са изпълнили задълженията си за активно публикуване на обществена информация и са отговорили в срок на подадените електронни заявления.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини