„Дни на доброволчеството и усмивките в Родопите“ идват в Смолян

Работилницата за доброволчески идеи в общността започва на 30 септември от 11ч. Идеята е представители на бизнеса, младежи, читалища, НПО, администрация и гражданите  да научат как става финансирането на доброволчеството.

"Доброволците не винаги имат свободно време, те просто имат сърце!" , казват организаторите, цитирайки Елизабет Андрю.

С предложения и идеи на участниците в работилницата ще се оформи визията и инициативите, които местните хора искат да станат реалност в града и регоина на Смолян и Родопите.

 Как се събират доброволци и как се набавят материали за реализирането на всяка наша инициатива е практическата част на проекта.

Дните на доброволчеството продължават и на 1 октомври с родопски есенен фестивал „Мост Фест“ на кино Дружба. Той започва в  11 часа, а част от него ще бъде Традиционния празник на пчелите и меда. Гостите ще могат да вкусят от най-пресните продукти от медения елексир.

 Една от най-любопитните прояви ще бъде прожекция на нашумелия по целия свят филм „Къде изчезнаха пчелите“ от 19 часа.

Лентата е част от филмовата програма, която ще продължи до късно вечерта с международна селекция от анимационни и късометражни филми.

На моста ще има още атрактивни работилнички за деца и възрастни, щанд на центъра „Европа директно“.

Екстремните преживявания, създадени от смолянското сноуборд общество, ще вдигнат адреналина на участниците и любителите на нестандартни занимания.

Ходене по въже и балансиране по лентите на слаклайн, са част от изненадите, които ще се случват на моста край кино „Дружба” в Смолян.

Дните продължават с прояви на 15-ти октомври, когато заедно младежи и възрастни от цялата община ще творят в музея, ще направят срещи в помощ на децата от дома в Широка Лъка.

 Облагородяваме екопътеки с РИОСВ Смолян, строим и къртим в реалити  шоу в село Гудевица, преобразяваме двора на ГПЧЕ „Иван Вазов“, създаваме градинка до село Гьоврен, чистим и преобразяваме всичко около нас и много други знайни и незнайни акции по места, села и колиби. С този анонс на мероприятията организаторите от НЧ Бъдеще сега” и Сдружение „Нови Хоризонти” в Смолян,

канят всички да се включат в най-масовата инициатива  – Дните на доброволчеството и усмивките.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини