Смолян спечели отборното класиране на "Пътен полицай на годината"

Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР заслужено спечели титлата „Пътен полицай на годината”, а купа и грамота за второто място в индивидуалните състъезания получи Васил Бакалски от Областната дирекция в Смолян.

В дните между 29 септември до 01 октомври в Смолян се проведе 19-то национално състезание.

Отборът на ОД МВР Смолян грабна първото място в генералното класиране на отборите от областни дирекции в цялата страна. Второто и третото място си поделиха отборите на София и Габрово, а комисар Кирил Хаджихристев, шеф на Дирекцията домакин, връчи наградите на отборите.рото и

Организатори на проявата са Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР и Областна дирекция на МВР – Смолян, със съдействието на традиционните партньори СБА и БЧК, и с подкрепата на община Смолян.

Вчера в Смолян оспорваната надпревара между най-добрите пътни полицаи от цялата страна приключи с най-атрактивните за зрителите дисциплини  - майсторско управление на лек автомобил и мотоциклет, практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортн

о произшествие. Смолянчани имаха възможност да наблюдават достойните за уважение практически умения на пътните полицаи при управлението на автомобил и мотоциклет.

В първата част на състезанието вчера пътните полицаи демонстрираха своите познания и умения и в дисциплините: теоретичен тест върху нормативната база от ежедневната дейност на полицията, теоретичен тест по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие, състезание по стрелба с пистолет.

Националното състезние “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година насам, като  ОДМВР – Смолян веднъж вече е била домакин на надпреварата - през 1995г.. Целта на състезанието е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. Участие в състезанието взеха по един мъжки отбор от всяка областна дирекция на МВР в страната, в състав от двама полицаи, които работят по контрола на пътното движение. Индивидуално с тях  се съревновава и една смела жена – служител в “Пътна полиция” - Кърджали.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини