Откриха академичната учебна година в Смолян

Днес фициално откриха новата учебна година във Филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в Смолян. През тази учебна година в него 23 -ма пропадователи ще обучават 965 студенти – редовна и задочна форма.

  260 са първокурсниците, разпределени в 8 специалности. Студенти, учители и официалните гости бяха приветствани от директора на филиала проф. Иван Чобанов, както и от зам.-ректора на университета проф. Георги Тотков.

Слово прозинесе и Христо Георгиев – директор на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности” в община Смолян и началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Муцевски.

Зам.-ректорът на универстита поздрави първокурсниците и им пожела успехи и много натрупания знания.

Той посочи, че един от приоритетите на Европа е учене през целия живот, а образованието е силата, която ще изведе страната и Европа от кризата.

Христо Георгиев подчерта, че България се нуждае от млади и мислещи хора, пълни с енергия. Той даде висока оценка на образованието в университета наричайки го „ковачница” на знанието в среднородопския край. 

Шефът на РИО Иван Муцевски също пожела успешна учебна година и заяви, че за кадрите на университета ще има много работа, тъй като много от учителите са в пенсионна възраст.

От името на студентите- първокурсници слово произнесе Здравка Хунева, която отбеляза, че младите хора виждат своето бъдеще в Смолян, а университетът е мястото, където ще получат знания и възможности за развитие. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини