Янкова първа пробва фитнеса за възрастни на нова детска площадка в Райково

Нова детска площадка за деца и родители вече ще радва жителите на блок „Извор” 4 на улица „Наталия” в квартал Райково.

Съоръжението е изградено по проект на община Смолян и има катерушка с пързалка, двойна люлка, пясъчник и уред за фитнес за възрастни, както и удароустойчиво покритие.

Временно изпълняващият дейността кмет на Смолян инж. Румяна Янчевска плисна менче с вода, за да се ползва новата придобивка  без произшествия.

Тя обяви, че до момента вече са готови 21 нови къта за отдих ва различните квартали на града.

„Миналата година започна дискусия за допълнителни съоръжения за свободното време на деца и възрастни, и 2011г. ще приключи с общо 22 нови площадки”, заяви инж. Янчевска.

  В празника на квартала се включи и кандидатът за кмет Дора Янкова, която бе посрещната от 100-годишната баба Бисера, която й пожела успех на местните избори. След разговорите с местното население Янкова лично изпробва уреда за фитнес на възрастни.

Нова детска площадка вече имат и жителите на кв. Долно Райково, тя се намира в двора на Българо-немския център за преквалификация на кадри в туризма.  По проект на общината са поставени катерушки и люлки. Площадката е от особена нужда за детските млади семейства с деца, които изразиха благодарност за помощта в отглеждането на децата.

И двете площадки бяха открити с детско шоу и клоуни, осигурени от театралната школа на Юлия Ованесян, а общината дари лакомства.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини