Осъдиха на пробация и труд племенника на цар Киро-преглед на регионалната преса в Смолян

За поредния скандал в община Рудозем информира от първата си страница в."Отзвук" днес.

"Спешно свикват Общинския съвет в Рудозем заради дело на "ИСА 2000", гласи водещото заглавие на регоиналното издание в броя от 3 октомври. Въпреки че повечето съветници са в отпуск заради изборите, за утре се свиква извънредно заседание на местния парламент, пише издонието. Причината е, че известният предприемач и собственик на фирма "ИСА 2000" Юлиян Инджов е депозирал в съда иска за прекратяване на дейността на общинската фирма "Прогрес строй", която добива бетон и инетртни материали.

Според кмета на общината Николай Бояджиев общинското предприятие е източвано години наред от предишното ръководство на общинатаот ДПС и е било обект на криминални деяния, пише още вестникът.

Поредната съдебна хватка с искане за ликвидация на общинското предприятие от фирмата на Юлиян Инджов е заради спечелено дело преди 4 години срещу общината. Тя дължи на Инджов 185хил.лв.а делото по този спор се води в софийския окръжен съд,пише още "Отзвук".

Друг акцент от днешния брой е присъдата на племенник на Кирил Рашков от Районния съд в Мадан.

34 годишният Васил Христов от Садово ще се труди 160 часа безвъзмездно за обществото, както и редовно ще се среща със службите за пробация, защото спечелил обществена поръчка за над половин милион лева с фалшива диплома.Разкрит е от фирмата подизпълнител, която племенникът на скандалния ромски дерибей наел, защото нямал капацитет и машини да върши строителните дейности. Съдът установил, че Христов години наред използвал фалшивия документ и спечелил с него над 43 обекта за повече от мелион и половина лева.

И още нещо интересно от  "Отзвук" днес : На страниците за обяви в изданието е поместено "Възпоменание", че на първи октомври се навършва 1 година от закриването на Родопския драматичен театър. На снимката емблематичната сграда е зачертана с черен кръст, почти като знака "забранено заради смъртна опасност".

В знак на протест и гражданско недоволство, опечалени родопчани призовават през целия месец октомври да се поставят цветя пред статуята на патрона на закрития театър Николай Хайтов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини