Ирена Соколова подписа последна споразумението за честни избори

Кандидат-кметът Вихрен Матев подписа споразумението първи

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Ирена Соколова подписа последна споразумението за политическа почтеност и толерантност, инициирано от движение „ДНЕС“. Тя е поставила своя подпис под документа в последния ден от посочения срок.

Останалите трима кандидати, които не се явиха в първия ден на подписването, също вече са подписали споразумението. Те са Стефан Ангелов, Николай Драгомиров и Методи Георгиев.

Десетимата кандидати за кмет на Община Перник имаха седем дни- от 38-ми до 4-ти октомври, да  заявят ясни ангажименти за политическа почтеност и толерантна предизборна кампания.

Сред ангажиментите, които поемат кандидатите със споразумението, са да водят кампанията с прозрачно и законно финансиране, да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите.

Още в първия ден подписа си под документа поставиха кандидат-кметовете- Вихрен Матев, Димитър Огнянов, Румен Ваташки, Росица Янакиева, Костадин Костадинов и Валентин Павлов.

 „Ангажираме се да проследим дали в хода на предизборната кампания кандидатите спазват клаузите на парафираното от тях споразумение“, казаха от движение „ДНЕС“.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини