Протести окупират улиците в 45 страни по света

Гръцките протести не са спирали

Вълна от протести в редица страни с категорични искания за икономически промени. От "Обединени за световна промяна" са обозначили на 400 протестни демонстрации в повече от 45 страни. Интернет призивите са за провеждането на акции от Танзания до Хаваите.

Междувременно протестите в САЩ, организирани от "Окупирай Уолстрийт", не само, че не стихват, но се пренесоха до американската столица, като част от инициативата „Окупирай Вашингтон."

Освен в Испания, масови протести имаше и в редица градове на Италия. Влошаването на качеството на образованието, както и предвидените бюджетни съкращения в сектора, изкараха на улиците хиляди студенти и ученици.

Стигна се и до сблъсъци между демонстранти и полицейски служители. В Милано участниците в протестите се опитаха да влязат в някои сгради в центъра на града, но бяха отблъснати от полицията. Това пък предизвика още повече яростта им и те започнах за хвърлят боя по фасадите.

Повече от 2000 души шестваха по улиците на италианската столица. С 1000 отгоре пък бяха „възмутените" в Торино. Демонстрации имаше и в Неапол, Генуа и Бари.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини