Младежът направил меле с 5-те коли имал книжка от скоро

18 годишният А.С. от Смолян, който вчера направи зрелищно меле с луксозния си джип "Санг Йонг Рекстон", имал книжка съвсем от скоро. Той обаче вече бил известен като любител на високите скорости и често профучавал по смолянските улици, разказаха съседи.

За щастие младежът, който е син на известен строителен търговец в Смолян, успял да потроши петте автомобила в двора на местната противопажарна служба без да пострада.

На 10 октомври около 10 часа 12 класникът в една от елитните гимназии на Смолян, вместо да седи на чина, натоварил още четирима приятели и подкарал мощното возило към центъра на града.

Заради мократа пътна настилка и високата скорост, на един от завоите изгубил управление и излетял от платното.

Тежкото возило отнесло като перце крайпътната ограда и паднало по таван върху паркираните коли в двора на пожарната. Колите на пожарникарите са помляни, а една от тях е на хармоника. Джипът на младия шофьор също е смачкан от удара в оградата и търкалянето върху возилата, а според експертите щетите са за над 1600лв.

По чудо младият шофьор се отървал само с натъртване на лявото рамо, а пътуващото на предната седалка 17 годишно  момче с контузия и няколко шева на главата. Младежите били прегледани в спешния център на болницата в града и след като получили медицинска помощ били освободени за домашно лечение. Двамата са ползвали предпазни колани, а останалите трима младежи на задната седалка нямали и драскотина.

От полицията заявиха, че алкохолната проба на тийнейджъра, е била отрицателна.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини