Мелемов отказа да се извини на Янкова за обидите в предизборната агитация

Дора Янкова: Очаквам широка коалиция за управлението на община Смолян.

Кандидатът на БСП обяви, че в неделя е минал политическият вот, а на балотажа ще има мажоритарен избор.

"Смолянчани ме познават, затова очаквам да гласуват мажоритарно, за това какво може кметът да направи, за програмата му и проектите му", обяви Янкова.

В национален ефир кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов, който отива на втори тур срещу Янкова с минимална разлика от под 1 % обаче отказа да се извини за компроматната, груба и арогантна кампания, която партията води в Смолян. Дори и за видеоклипа, сниман и озвучен от кандидат-съветник на ГЕРБ, в  който Янкова е назована с обидни квалификации.

Политическият вот за Смолян приключи, за това очаквам  мажоритарно гласуване да определи следващия кмет на община Смолян. Това обяви Дора Янкова в импровизиран дебат с кандидатът на ГЕРБ за кмет Николай Мелемов, излъчен от центъра на Смолян в новините на БТВ.

Кандидатът за кмет на БСП заяви, че след първия тур е определен съставът на общинския съвет, в който няма мнозинство на нито една политическа сила. 

„В условия на криза този състав на местния парламент ще защитава интересите на обществото и ще решава неговите проблеми, но ще трябва повече смелост“, заяви Янкова.

На въпрос как очаква да премине седмицата преди вота, кандидатът  за трети мандат изрази надежда, че няма да има отрицание и омраза, а на избирателя ще се предложат идеи и програми, за да оцени "знаенето и моженето".

На въпрос на водещия за просрочия на общината, кандидатът за кмет на левицата изрази съжаление, че парламентът не е създал условия общините да имат по-добри отношения с държавния бюджет.

„Покрай кризата намалиха средствата за общините, от където се генерират просрочия. Няма община, която да няма просрочие, дори Столична община не прави изключение. Община Смолян е на 15 –то място по задлъжнялост от общо 28 областни общини“, коментира още тя.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини