Опаковат строителния "скелет" на Смолян

Сградата, която повече от 12 години стърчи в центъра на областния град като скелет, вече ще се покрие и опакова в тъмнозелени мрежи.

Днес започна работата по опаковането на огромния строителен обект, който вече от няколко години загрозява центъра на града, вместо да стане 5 звезден хотел, както бяха планирали купувачите от Сирия.

Фирмата на Мохамед Нажар купи постройката преди 10 тина години и брои на общината около 200 хил.лв. Няколко години по-късно получи разрешение да надстрои с още 9 етажа, а обектът да стане най-модерния СПА и бизнес хотел в Южна България.

Около 2005г. кипеше бурно строителство и изведнъж всичко замръзна. Строителните фирми, които работеха си вдигнаха кранове и съоръжения, а в центъра на града зейна бетоновия скелет.

Инвеститорът Нажар се оказа забъркан в огромни далавери и измами, а в България името му се свързва с проповядването на ислямски фундаментализъм.

Той обаче продължава да развива туроператорска дейност в България, както и да предлага оферти в построения от него 4 звезден хотел във Велинград

Защо обаче заряза мега обекта в Смолян, който беше планиран с басейн и хеликоптерна площадка на 11-я  етаж?

Заради сериозни далавери, с които е ощетил пъртньорите си в Йордания, които май ще се ощкажат истинските собственици на бетонния скелет край търговския център "Евридика" в центъра на Смолян.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини