ДПС в Смолян се разцепи с грандиозен скандал заради изборите

Ахмед Доган лично дойде да подкрепи кандидата на ДПС в Смолян, а на закритата среща с актива присъстваха всички важни кадри в ръководството на общинско и областно ниво и депутати. Магдалена Заимова обаче изобщо не беше на тази среща, което още повече навежда на мисълта, че общинската лидерка вече не е такава и е сменена, а до избор на друг шеф на организацията в Смолян има временен заместник.

ДПС в Смолян ще подкрепина втори тур кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов, а не опонентът му от БСП Дора Янкова.

Това обяви на спешна пресконференция Магдалена Заимова, която беше дългогодишен активист, съветник и общински председател на движението в Смолян.

Подкрепата за Мелемов тя определи като партийно решение на местно ниво, за което общинското ръководство вече е информирало централата в София.

За Янкова няма да се даде подкрепа, защото  тя не сложила нито един заместник-кмет в екипа си от ДПС, са част от аргументите на Заимова.

Проблемите и вътрешните размирици в смолянската организация започнали още преди изборите, когато списъкът с избраните от общинската организация кандидат за кмет и листа за съветници, в която Заимова е била втора, пристигнал в София с други имена.

Тя била подменена едва ли не по пътя до София от депутата Ариф Агуш и изобщо не стигнала до централата на ДПС.

Когато обаче се разбрало за инсинуацията, вече било късно да се реагира, защото били регистрирани в ЦИК, обясни още тя.

В този дух са и обвиненията й,че кандидатът за кмет на ДПС Бойко Младенов бил наложен против волята на общинското ръководство, а Дора Янкова директно се разпореждала с работата на организацията. ДПС в Община Смолян е на път да загуби своята идентичност, а Троянски конници се опитват да създадат БСП в ДПС, твърди още Заимова.

Тя обяви,че решението за подкрепа на човека на ГЕРБ, а не за Янкова било на общинското ръководство, на което се представя за председател, за какъвто беше избрана преди няколко години.

Магдалена Заимова вече не е общински председател, тя няма правомощия да говори от името на организацията, твърдят от другата част на барикадата.

Историята с разцеплението в иначе подредените редици на ДПС в Смолян, се оказва още по –заплетена и заради твърдението на областния лидер Салих Аршински, че Заимова  е отстранена от този пост още преди изборите и това е станало със знанието на Централното ръководствов София, а заповедтта била подписана лично от Аммед Доган.

„Магдалена Заимова не е общински председател на партията.Тя е отстранена от този пост още преди изборите. Не разбирам в качеството й на каква тя дава пресконференции и говори от името на партията. Това са нейни думи и на някой друг. Все още на мен не ми известно да сме решили за кого ще си дадем подкрепата”, заяви временно изпълняващият длъжността областен лидер Аршински.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини