Родопчани ударно гласуват на втори тур

Висока избирателна активност показват резултатите от втори тур в цялата област към 13 часа. Общо 269 са избирателните секции в цялата област Смолян.

 В девет от десетте общини на областта се гласува както за президент, така и за местна власт. Единствено община Баните избра още миналата седмица своя кмет, но и там изборната активност към 13 часа е била 48%.

Избирателната активност за президент и вицепрезидент в община Смолян към 13.00 часа е 37,44 %, а активността при местните избори е 38,15 %.

Избирателната активност е значително по-висока от тази на първия тур на изборите преди седмица.

45.02% е активността на местния вот в 16-те секции на Община Чепеларе към 13ч., и съвсем малко по-активно се дава вота за президентската двойка - 44.5%.

В община Мадан до 13ч. са гласували повече от 43% от имащите право на глас.

Почти 50% от избиратеите на община Девин са гласували, съобщават от ОИК в града на минералната вода. Само с 1 процент по-малко са се явили пред урните в община Неделино.

Най-активно гласуват в Борино, където над 55 % от имащите право на глас са го упражнили. В някои от секциите процентът на гласоподавателите към 13ч. е достигнал 60%

В община Златоград 48% от хората с избирателно право са го упражнили , като по-активно се пускат бюлетини за кмет на общината - 48.71% .

За президент и вицепрезидент са гласували 47.93% от златоградските избиратели.

Малко по-активно тече вота в община Неделино, където 49 % са пуснали гласовете си.

До 13.00 часа в община Рудозем избирателната активност е 56 %, като и тук се отчита по-висок интензитет спрямо първия тур на изборите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини