Жесток скандал разтресе Смолян - ГЕРБ и бившият кмет Дора Янкова се „хванаха за гушите”

Даваме гледните точки на читателите на Смолян.БГ вести, за да не преразказваме думите и твърденията на страните в скандала.

В декларация, разпратена до медиите на 3 ноември от ПП ГЕРБ заявиха, че веднага след изборите, които Янкова изгуби на 30 октомври, в община Смолян са започнали поредица от беззакония.

 Унищожават се документи, в последния момент се издават строителни разрешения, сключват се договори със задна дата, твърдят от ГЕРБ, позовавайки се на сигнали на граждани.

Сигналите, че през последните 4 дни се извършват беззакония и от сградата на общината се изнасят кашони с документи, били подадени и в полицията, пише още в декларацията.

В следствие на тези обезпокоителни сигнали ПП ГЕРБ – Смолян поиска да се наложи обезпечителна мярка на общината и от 2 ноември входовете и изходите на общината са охранявани от полицаи, които съблюдават да не се изнася никаква документация или инвентар, собственост на община Смолян, твърдят още в изявлението си от партията в Смолян.

ГЕРБ разгласиха и за криминална проява на общински служители, които разбили складове на общината, намиращи се в района на автосервиз „Перфанов“ в центъра на Смолян. Около 18.30 на 2 ноември вратите били разбити от двама мъже, единият от които домакин на община Смолян.

 Задържаните заявили пред полицията, че изкъртили катинарите по заповед на бившия кмет Дора Янкова.

 След няколко минути самата г-жа Янкова отива на мястото на инцидента и обвинява униформените служители в изпълнение на „политическа поръчка”, пишат още ГЕРБ в декларацията си.

Фактите:

На 2 ноември около обяд  на тел.112 гражданин е  подал сигнал, че се извършват нарушения и от сградата община Смолян се изнасят кашони с документи, за да се унищожават.

На място незабавно е бил изпратен екип, но след проверката данни за нарушения и престъпления не са установени, заяви шефът на ОД МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

Патрулката с четирима униформени останаха на служебния изход на сградата до 17.30ч. в сряда, установи проверка на ”Смолян БГ вести”.

 Охраната обаче не беше подновена на следващия ден- 3 ноември и край входовете на общината нямаше полицейска коли и униформени.

Вторият сигнал, че се разбиват вратите на общински склад, е бил подаден по същата схема.

Гражданин позвънил на тел.112  около 18.30 ч., че се разбиват вратите, обясни комисар Хаджихристев. На място са задържани двама мъже, а по случая е заведено досъдебно производство, потвърди шефът на Дирекцията в Смолян.

Те обаче не са били служители на общината, както твърдят от ГЕРБ, нито са установени към момента доказателства, че в разбиването са участвали общински служители.

„От ПП ГЕРБ писмени сигнали за нарушения, криминални деяния или искане за обезпечителни и охранителни мерки на сградата на общинска администрация не са постъпвали”, уточни комисар Хаджихристев.

 

 Дора Янкова

„Това е поредната политическа параноя”, заяви Дора Янкова по повод на скандала, разпален от ГЕРБ.

Ако една власт е спечелила властта с достойнство, трябва също така с достойнство и изправена глава да влезне във властта, а  не да си служи с клевети и долни инсинуации.

Явно имат сериозни притеснения за изборите, за да имат необходимост да поемат властта под защитата на полицейски конвой и да ползват името на полицията, за да си създават авторитет.

Администрацията работи делово, независимо от смяната на управлението.

Много е жалко ако ГЕРБ не може на законов принцип и гражданско начало да управлява, а манипулира полиция и прокуратура”, коментира още бившият кмет на Смолян.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини