Гърция официално се отказа от референдума

Гърция официално се отказа от плановете си за референдум за европейската помощ. Това съобщи днес гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос, цитиран от Ройтерс и АФП. Венизелос е информирал еврокомисаря по икономическите и паричните въпроси Оли Рен, германския министър на финансите Волфганг Шойбле и председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер за решението на Гърция да не провежда референдум, съобщи гръцкото финансово министерство, цитирано от Ройтерс.

В понеделник европейските лидери замразиха помощта за Гърция, след като Папандреу поиска от гърците референдум за шоковите мерки в страната и международния спасителен пакет.

В същото време стана ясно, че ЕК е наредила да бъде разработен план за действие в случай на излизане на Гърция от еврозоната, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.


Вчера в Кан, където се провежда срещата на Г-20, Жан-Клод Юнкер предупреди, че ако гърците чрез референдум поискат да излязат от еврозоната, те трябва сами да намерят пътя за изход от европейското пространство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини