Как да отслабнем съветват безплатно в РЗИ в Смолян

От днес 28 ноември до 2 декември Регионална здравна инспекция в Смолян стартира  седмица за борба със затлъстяването.

В рамките на инициативата, която ще протече  под мотото Рационалното хранене и двигателният режим – здравословно и естетическо изкуство, здравната инспекция ще организира редица прояви.

  • От 30.11.2011г. ще се извършват безплатни консултации  в кабинета на РЗИ за здравословно и диетично хранене. Така всеки би могъл да определи своя индекс на телесна маса и да получи съвет от специалист какъв е индивидуалния му режим на хранене или диета.
  •  Чрез медицинските специалисти в училищата се организират образователни серии как подрастващите да се хранят така, че да са здрави.

В книжки с препоръки и плакати с хранителната пирамида, са дадени основните правила за рационален живот чрез храната. Най-малките ученици получиха и създадената от РЗИ – Смолян книжка за забавления и учене «Приключения с лакомства».

Утре в гр. Неделино по инициатива на ОДЗ «Пролет» ще се проведе детски празник «Магия на здравето». Мероприятието ще включва и дискусия с представители на новото ръководсво на града, медицински специалисти и педагози от други детски заведения и експерти от РЗИ  относно  Наредба №6 за здравословно хранене в детските заведения, която е в сила от септември тази година.

Седмицата за борба със затлъстяването цели да  информира обществото за практиките, които правят от храната здраве.

Акцентите са  върху преодоляване на вредните хранителни навици, проблема със затлъстяването при децата и тенденцията за нарастване броя на хората с наднормено тегло.            

                                                  
Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини