Реална присъда за рецидивист - имал 50 хапчета амфетамин

Смолянчанинът Стойчо Попов ще лежи 1.8 години зад решетките при строг режим за притежание на наркотици, решиха магистратите по делото, което се гледа днес в Районния съд. Съдът е наложил и глоба в размер на 3 хил.лв., ахапчетата са отнети в полза на държавата и унищожени, уточняват от прокуратурата.

В края на февруари тази година Попов е бил заловен и уличен за притежание на високорискови наркотични вещества. У него са били открити част от  таблетките амфетамини.

По - голямата част от наркотиците обвиняемият съхранявал в дома си, а останалите носел в себе си.

Забранените вещества са намерени при извършен обиск на извършителя и претърсване в дома му, а общото количество е било 50 таблетки с тегло около 9 грама.

Попов вече е бил осъждан, включително и за разпространение на наркотици.

Прокуратурата е удовлетворена от постановената присъда, макар тя да подлежи на обжалване пред по-висша инстанция в 15 дневен срок.

За този вид престъпления се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1г. до 6г. и глоба от 2 хил. лв. до 10хил.лв.

Във всички подобни случаи, когато са извършени престъпления свързани с наркотични вещества прокуратурата уведомява Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност, за започване на производство за отнемане на имуществото на извършителите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини