Съдят мъж от Рудозем за изнасилване на 19 годишна

Районна прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт срещу 32 годишния Стайко Б. от Рудозем за изнасилване на 19 годишна от Смолян.

Насилието срещу девойката било извършено от обвиняемия през нощта на 12 срещу 13 март 2011г., в автомобила му. Колата била паркирана в района на предприятието „Комуна” АД, който е откъснат от жилищните комплекси в квартал „Устово” и е напълно безлюден не само през нощта.

Обвиненият употребил сила, за да принуди девойката към полов акт, но тя успяла да избяга, уточняват от прокуратурата. Пострадалото момиче  се добрало до жилищен блок в квартала, а жител в един от блоковете се подал сигнал в полицията.

В хода на разследването са извършени множество процесуални следствени действия – огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, съдебно медицински, психиатрични, биологични и други експертизи.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2г. до 8г. години.  

Според наблюдаващият прокурор Христо Ирикев „Доказателствата са безспорни и водят до категоричния извод, че обвиняемият Б. е извършил престъплението, за което е обвинен от прокуратурата”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини