Криминалисти разкриха 17 годишни момчета рисували графити

Криминалистите от полицията в Смолян заловиха двама непълнолетни, като автори на графити по частни домове и обществени сгради в града.

 След постъпилите 5 жалби в полицията и последвалите оперативно-издирвателни действия станало ясно, че художниците са двама 17 годишни младежи. Със зелена боя момчетата рисували по стените на къщи и обществени сгради в продължение на няколко дни. Според жалбите на пострадалите граждани надписите били нашарени през нощта за времето от 28 ноември до 1 декември.

 Две от оплакванията са от стопаните на домове на бул. „България” и ул.”Спартак” в центъра на Смолян.

Последвали графити и на входната врата на търговски обект на същата улица, както и по стените на ТПК „Първи май” и РВК „Орфей” в града.

Шефът на ОД МВР комисар Кирил Хаджихристев потвърди, че  по жалбите са заведени 5 заявителски материала, които още бъдат изпратени на местната общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Той коментира, че в града има 5-6 групи от графитъри, предимно в училищна възраст, които се занимават с този вид улично изкуство и дори си устройват състезания.

Тъй като това не е първият случай на мащабно шарене по стени и обществени пространства, от общината бяха обещали да осигурят пространство за изява на почитателите на графитите, но това така и не се случи.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини